Teràpies naturals

 

Les teràpies naturals poden ajudar-te tan a nivell físic com a nivell psicoemocional. Son útils en molèsties físiques i en trastorns de l’estat d’ànim o desequilibris emocionals provocats per dificultats d’adaptació a situacions de pèrdua, malaltia o canvis vitals.

Les teràpies naturals, alternatives o complementaries no consideren els símptomes aïllats sinó la totalitat de la persona. Relacionen el malestar físic amb les vivències mentals i emocionals perquè cada individu és únic i la seva manera d’emmalaltir també ho és.

El ventall de teràpies és ampli. Algunes utilitzen substàncies que activen l’energia i el potencial curatiu del cos (homeopatia, essències florals, fitoteràpia, etc.)

En altres intervé l’acció de les mans del terapeuta, ja sigui per mitjà de pressió, agulles o correcció postural (acupuntura, shiatsu, osteopatia, quiropràxia, kinesiologia, massatges, teràpia cranio-sacral, etc.). Totes aquestes tècniques relaxen tensions musculars, faciliten el moviment articular i alliberen la respiració i l’emoció.

Un tercer grup de teràpies actua més a nivell psicològic (teràpia Gestalt, bioneuroemoció, teràpia Hologràmica, etc.) ajudant a la persona a entendre els seus patrons de comportament i a integrar les experiències viscudes.

Les teràpies naturals son adequades per tothom adults, dones embarassades i nens de totes les edats, p.e. la homeopatia és una manera més respectuosa de cuidar la salut dels nens.

Per més informació: www.araterapia.com