Teràpies naturals

L’embaràs és una etapa de canvis i d’adaptació. Canvis físics, canvis en l’estat emocional, canvis en les prioritats i objectius, canvis en la relació de parella, etc. En nou mesos, el teu cos, la teva ment i les teves emocions s’han d’adaptar a la demanda energètica que suposa el creixement del fetus, a l’ exigència física del part i a la responsabilitat de la criança.

Totes aquestes transformacions, necessàries per la gestació d’un fill, en algun moment et poden trasbalsar i sobrepassar.

Les teràpies naturals poden ajudar-te, sense perjudicar-te a tu ni al fetus, tan a nivell físic com a nivell psicoemocional.

– En molèsties físiques: malestar digestiu, vòmits, mal d’esquena, lumbàlgies, ciàtiques, opressió al pit, contractures de cervicals i espatlles, etc.

- En desequilibris emocionals i canvis en l’estat d’ànim: etapes de confusió, dubtes, insatisfacció, por al part, angoixa quan l’embaràs es complica o el part s’atrassa, etc.

– En casos de pèrdua, d’avortament, d’infertilitat,…

- En el postpart: esgotament, dificultats d’adaptació a la maternitat o de relació amb el nadó, expectatives no complertes, reemprendre la relació sexual, etc.

Les teràpies naturals, alternatives o complementaries no consideren els símptomes aïllats sinó la totalitat de la persona. Relacionen el malestar físic amb les vivències mentals i emocionals, des d’una perspectiva global que li dóna significat.

En algunes teràpies naturals s’utilitzen substàncies innòcues que ajuden a activar l’energia i el potencial curatiu de la persona (homeopatia, essències florals, naturopatia, teràpies vibracionals, etc.)

En altres, el potencial curatiu s’activa a través de la manipulació directa sobre el cos ja sigui per mitjà de pressió, agulles o correcció postural (acupuntura, shiatsu, osteopatia, quiropràxia, kinesiologia, massatges, teràpia cranio-sacral, etc.). Totes aquestes tècniques ajuden a relaxar tensions musculars, faciliten el moviment articular i alliberen la respiració i l’emoció.

Un tercer grup de teràpies actua més específicament, a nivell mental (la Teràpia Gestalt) i a nivell espiritual (la Teràpia Hologràmica o teràpia de l’ànima). Les dues ajuden a la persona a connectar amb si mateixa, a comprendre els seus patrons de comportament i a integrar les experiències viscudes.

La majoria de teràpies naturals demanen una actitud activa de la dona i un compromís de responsabilitat amb la pròpia salut.

Les teràpies naturals també poden ajudar al bebè i a nens de totes les edats.

- Atenció individual i suport terapèutic -

Per més informació: www.araterapia.com