Preparació al part

“Cada naixement és una historia diferent plena de sentit i de vida, una experiència única i transcendental on a banda dels aspectes físics hi tenen a veure les expectatives, les vivències psicològiques i les implicacions socials”.

 

Des d’AURA entenem que preparar el naixement és atendre la persona en la seva globalitat, acompanyar-la en el seu procés i capacitar-la per prendre decisions, afavorint un clima de confiança perquè cada dona i parella puguin expressar els seus temors, il·lusions i preferències.

La preparació al part i al Naixement va adreçada a les dones i parelles embarassades que vulguin gaudir de la gestació i acompanyar el viatge del seu fill des de la sensibilitat i la consciència.

La preparació inclou:

– Treball psicocorporal (ioga, tècniques de respiració i relaxació, exercicis d’autopercepció i consciència sensorial) per connectar amb tu mateixa i el bebè i retrobar la teva força i capacitat com a dona.

– Informació teòrica sobre la fisiologia de l’embaràs, el part i la criança i de les diferents opcions personals i assistencials.

- Atenció individual a l’aspecte psicoafectiu de cada persona per reforçar la seva seguretat i ampliar la comprensió del procés que viu.

– La participació activa de la parella o de les persones que acompanyaran el naixement a fi d’entrenar recursos de suport de cara al procés del part, el naixement i la criança.

Aquests són alguns del temes que treballarem:

Salut i emocions durant l’embaràs: factors de salut i autocures, percepció dels canvis, espiritualitati energia femenina, autoconeixement del cos, de la pelvis i el perineu. La relació personal amb la maternitat / paternitat.

Aprendre a sentir: el moviment i la quietud, la sensació i l’emoció present, obrir espais corporals per alliberar resistències. Despertar la sensibilitat i la intel·ligència profunda del cos.

Preparar l’acollida del nadó: el fetus com a ésser sensible. Reconeixement, contacte i creació de vincles afectius. El nen/ nena interior.

La parella: mirar- se, escoltar-se i compartir sentiments.

Conèixer el procés fisiològic del part: períodes i hormones, signes de part, condicions òptimes pel seu desenvolupament, la funció del dolor, diferents tipus de part, possibles complicacions,…

Ajudar a néixer al nadó: respiracions, postures i tècniques per acompanyar contraccions (visualitzacions, massatges,..). El pare i el suport psicoafectiu del part.

El naixement de 3: rebre al nounat i convertir-se en pares. Les primeres hores, atenció i cures. Inici de l’alletament i el contacte real amb el fill o filla.

L’ alletament matern: fisiologia, beneficis i aspectes pràctics. Alletament a demanda. Avantatges i inconvenients. Recomanacions de la OMS.

El postpart: adaptar-se als canvis. Les necessitats bàsiques del nadó. La recuperació física i emocional de la mare. Les funcions del pare.

Fent camí per la vida: compartir les experiències del dia a dia. La fusió energètica – emocional. El massatge infantil. La continuïtat en l’atenció al nadó: alimentació, son, plor, salut i malalties, desenvolupament, etc. Retornar a la relació de parella.


L’objectiu de la preparació al part
i al naixement és gaudir del viatge, reforçar lligams afectius i donar-te un mapa i algunes eines per endinsar-te amb confiança en el camí de la maternitat / paternitat. És també ajudar-te a aconseguir el millor part possible per a tu i el millor naixement pel teu fill o filla permetent que aquesta experiència única sigui viscuda amb la màxima naturalitat, satisfacció i participació.

Veure VINCLES AFECTIUS –   http://www.auranaixement.com/creant-vincles-afectius/