Ioga i maternitat

El ioga és una pràctica excel·lent per preparar-te a nivell físic, psicològic i espiritual de cara a les transformacions que suposaran l’arribada del Imagen ioganadó a les vostres vides. La gestació d’un fill és una oportunitat única per obrir-te a noves experiències i sentiments.

La pràctica de ioga durant l’embaràs et permet viure la gestació d’una manera conscient i saludable. Et connecta amb la Vida que creix dintre teu, t’ajuda a disminuir molèsties i a acceptar amb calma els canvis d’aquests nou mesos. El ioga augmenta la possibilitat d’un part natural i d’una ràpida recuperació.

Durant la gestació el teu cos canvia contínuament. L’augment de pes modifica l’estàtica corporal i la posició dels òrgans interns. Els lligaments i les articulacions s’estoven preparant-se pel part. El cor, els pulmons, els ronyons i tots els òrgans del cos matern col·laboren junt amb la placenta per a facilitar la nutrició, l’oxigenació i el creixement del bebè.

Els canvis no solament afecten al cos físic, les hormones i la presència del fill alteren el teu estat emocional, la teva energia i la teva percepció mental i et conviden a qüestionar les teves prioritats i objectius.

Els estiraments i les asanes (postures del ioga) t’ajuden a prendre consciència del teu cos, de les sensacions, de la pelvis i el perineu; a tenir més flexibilitat i a enfortir les cames i l’esquena per donar més to als músculs i estabilitat als lligaments. També milloren la circulació de líquids, la respiració i la eliminació de residus.

- La respiració conscient i la relaxació son claus pel teu benestar i el de la criatura. Proporcionen oxigen i vitalitat a tots els sistemes, redueixen l’estrès, alliberen tensions musculars i segreguen endorfines que et donen tranquil·litat i equilibri emocional.

La meditació, les tècniques de visualització i la concentració et centren en el present, t’ajuden a confiar en el teu cos i la seva capacitat, a connectar-te conscientment amb el bebè i afavoreixen una actitud de disponibilitat i d’obertura mental.

El ioga facilita a la dona gestant la connexió amb la seva essència profunda i amb la vivència sagrada de la maternitat, aconseguint seguretat i confiança tant durant la gestació com en el procés del part i en la criança del nadó. Dedicar-te un temps a respirar, a sentir-te i a escoltar-te obre les portes a la sensibilitat i a l’acollida física i afectiva que precisarà el nadó.

- Nou grup a partir del 12 setembre. Els dijous de 18,30 a 20h.

Descarrega en PDF: Yoga para embarazadas