Ioga i maternitat

 

El ioga és una pràctica excel·lent per preparar-te a nivell físic, psicològic i espiritual de cara a les transformacions que suposaran l’arribada del nadó a les vostres vides. La gestació d’un fill és una oportunitat única per obrir-te a noves experiències i sentiments. Un bon moment per explorar la sensibilitat, la capacitat d’estimar, la força i la flexibilitat de tots els aspectes del teu ésser.

La pràctica de Ioga durant l’embaràs et permet prendre consciència del teu cos, mantenir-lo en forma i preparar-lo pel part. El ioga augmenta la possibilitat d’un part natural i d’una ràpida recuperació. T’ajuda a conservar la salut, a disminuir molèsties, a alliberar l’estrès i a viure amb calma tots els canvis d’aquests nou mesos.

Durant la gestació el teu cos canvia contínuament. L’augment de pes modifica l’estàtica corporal i la posició dels òrgans interns. Els lligaments i les articulacions s’estoven preparant-se pel part. El cor i els pulmons han de treballar més per oxigenar la sang i fer arribar els nutrients al bebè. També els ronyons van sobrecarregats ja que han de filtrar la sang arribada de la placenta.

Els canvis no solament afecten al teu cos, les hormones i l’estat de receptivitat en que et trobes afecten les teves emocions i sentiments i canvien les teves prioritats i objectius.

Els estiraments i les asanes (postures del ioga) t’ajuden a prendre consciència del teu cos, de les sensacions, de la pelvis i el perineu; a tenir més flexibilitat i a enfortir les cames i l’esquena per donar més to als músculs i estabilitat als lligaments. També milloren la circulació de líquids, la respiració i la eliminació de residus.

- La respiració conscient i la relaxació son claus pel teu benestar i el de la criatura. Proporcionen oxigen i nutrients a tots els sistemes, redueixen l’estrès, alliberen tensions musculars i segreguen endorfines que et donen tranquil·litat i equilibri emocional.

La meditació, les tècniques de visualització i la concentració et centren en el present, t’ajuden a confiar en el teu cos i la seva capacitat, a connectar-te conscientment amb el bebè i afavoreixen una actitud de disponibilitat i d’obertura mental.

El ioga facilita a la dona gestant la connexió amb la seva essència profunda i amb la vivència sagrada de la maternitat, aconseguint seguretat i confiança tant durant la gestació com en el procés del part i en la criança del nadó. Dedicar-se un temps per respirar, sentir-se i escoltar-se obre les portes a la sensibilitat i a l’acollida física i afectiva que precisarà el nadó.

Classes regular els dijous. inici del curs: 13 de setembre

Descarrega en PDF: Yoga para embarazadas