Formació de DOULES

 FORMACIÓ de DONES              Acompanyament i preparació a la  Maternitat.

Curs d’informació i autoconeixement per aquelles dones que vulguin viure una maternitat saludable i per aquelles mares que vulguin acompanyar altres mares en aquest camí.

OBJECTIUS:

– Fomentar una visió integral i més sana de la salut, la sexualitat i la reproducció femenina.

– Donar informació contrastada i avalada per l’evidència sobre la fisiologia sexual i reproductiva de la dona i sobre l’atenció respectuosa cap a la mare i el nadó durant l’embaràs, el part, el naixement, el puerperi i la criança.

– Afavorir el reconeixement dels propis processos i de les sensacions i emocions associades.

– Entrenar habilitats i recursos per l’acompanyament emocional i oferir eines d’autoconeixement i connexió personal.

– Apoderar les dones /mares i crear consciencia social sobre la importància de la maternitat/paternitat per la salut física i mental de les futures  generacions.

PROGRAMA:

23 setembre.  Dona cíclica. La relació amb el cos. Biologia, sexualitat, energia i espiritualitat femenina. Visió global de la salut.

21 octubre.  Investigant les nostres arrels afectives. Missatges rebuts de la família i la societat. Qui som i com ens hem construït com a dones.

 18 novembre.  Claus per l’acompanyament emocional. Llenguatge no verbal, escolta activa, empatia i gestió emocional. Recursos interns pel benestar.

16 desembre. La concepció i la gestació: canvis, evolució i seguiment. Cuidant la vida, importància de l’etapa perinatal per la salut. Educació emocional durant l’embaràs.

20 gener.  Anatomia i fisiologia del part. Entorn cultural del naixement. Com facilitar el treball de part. La funció del dolor. Recomanacions OMS. Tipus de part: avantatges, inconvenients.

17 febrer.  El postpart i l’adaptació a la maternitat/paternitat . L’empremta del part: recuperació física i emocional de la mare. Alletament matern: fisiologia, beneficis i aspectes pràctics.

17 març.  Signes de salut i necessitats del nounat. La importància del contacte   i del Vincle afectiu. Nadons amb necessitats especials. Estils de Criança.

14 abril.  Recursos terapèutics per acompanyar la maternitat. Massatges i ajudes naturals. Gestalt  aplicada al camp emocional (pors, conflictes de parella, mare desconnectada…)

 19 maig.  Acompanyament en gestacions difícils (T.R.A.) i situacions de dol . L’impacte de la pèrdua gestacional  i/o mort perinatal. Assumint les pròpies pèrdues.

16 juny. Doules a nivell professional: acompanyant el procés de convertir-se en família. Projectes de futur. Conclusió.

METODOLOGIA:

– Exposicions teòriques i grups de reflexió.

– Treball vivencial. Proposta d’activitats per compartir emocions, sensacions i experiències en un clima de respecte i confiança.

INFORMACIÓ DEL CURS:

Formació impartida per l’equip d’AURA NAIXEMENT

Horari: dissabtes de 9,30 a 14 h i de 16 a 20 h.

Durada: 1 dissabte al mes de setembre 2017 a juny 2018

Preu:  Al comptat: 800 €.   Fraccionat (80 x 10 mesos + 60 € matricula).

Places limitades.  Preinscripció oberta.    Formulari de preinscripció

S’entrega diploma al finalitzar el curs.

 

photo                                                       Llistat-DOULES-Auranaixement-Salut