Part fisiològic

“Connectar amb el teu poder com a dona, amb la capacitat de donar vida i el plaer de fer-ho. Obrir el camí, acompanyar al nadó en el seu viatge fins als teus braços. Lliurar-te al procés del part i confiar en la saviesa profunda del cos”

 

acomp   El part és una experiencia física i emocional de gran intensitat. Un esdeveniment natural propi de la sexualitat femenina, on es mouen una gran diversitat de sensacions i emocions que inclouen a tots els participants.

Es per això que la dona hauria de donar a llum en el lloc on es trobi més segura, on es respectin els seus desitjos i la seva intimitat i, si no hi ha patología, en el nivell d’asssitència més baix possible.

Totes les Guies diuen que quan menys intervencions i més respectat i fisiològic és el part, millors son els resultats perinatals i més satisfactòria l’experiència de la mare. Per tant, si estàs embarassada informa’t, prepara’t físicament i mentalment pel naixement i busca un centre hospitalari on et sentis recolzada i puguis participar en les decisions per tal d’aconseguir una assistència més respectuosa. Recorda que com a dona el teu cos està preparat per concebre, gestar, parir i alletar; per tant  “ja ets a temps de medicalitzar el part”, comença dirigint-lo tu i potser et sorprendrà fins on ets capaç d’arribar.

Si sents que el teu lloc és a casa, trobaràs llevadores www.llevadorespartacasa.org que et poden atendre i acompanyar en aquesta aventura.